Hozd a Szitut!

2020.09.27

Hozd a szitut!

Újra és újra ugyanabban a helyzetben találod magad?

A konfliktusok félelmet vagy haragot váltanak ki belőled?

Olyan visszajelzéseket kapsz magadról, amit nem értesz?

Százszor lejátszottad a szituációt fejben, de még nem próbáltad ki?

ELÉG VOLT AZ ELMÉLETBŐL PRÓBÁLD KI GYAKORLATBAN!

                                         Hozd a szitut!

Az Attitűd Műhely 10 alkalmas műhelysorozatot indít!

A Műhely egy kivételes lehetőséget aknáz ki, a tapasztalati tanulás módszerén keresztül, melyhez a színház eszközeit hívjuk segítségül. Garantált a nevetés, és lehetséges a sírás 😉.

Szeretnél ránézni egy általad hozott helyzetre és jobban megérteni?

Mi eljátsszuk veled vagy neked, Te döntesz! Lehetsz megfigyelő, vagy közreműködő.

Az elméleti tudás sokunkban ott van, de annál nehezebb azt valóra is váltani. Most kipróbálhatod magadat egy biztonságos térben, hogy mi törtéhet, ha máshogy reagálsz, mint eddig. Hozz egy szituációt az életedből és megnézzük különböző megközelítésekkel, hozzáállásokkal, kommunikációs változtatásokkal. Azonnali visszajelzést kapsz az átélt/kiváltódott érzelmi megtapasztalásod alapján, valamint a társak reakciói, visszacsatolása segítségével.

Mire számíthatsz az alkalmainkon?

Elfogadó közeg

Mindannyian tökéletlen, esendő emberek vagyunk, tele jó és rossz tulajdonságokkal. Ahhoz, hogy együtt tudjunk fejlődni, játszani, szükséges az ítélkezés mentes légkör. Mi erre törekszünk és bátorítjuk, figyelmeztetjük egymást, hogy mindenki a saját érzéseiről, gondolatairól beszéljen. A Műhelymunka során próbálkozunk és aki próbálkozik az hibázik. A próba és a hiba lehetőség a fejlődésre 😊. Nincs két egyforma ember, mindenki önálló, egyedi és értékes!

Itt nincs megmondó ember és tuti recept

Az Attitűd Műhely mottója: "Vassal formálják a vasat, egyik ember formálja a másikat." Hisszük, hogy egymás által tudunk fejlődni és mindenkinek más a ritmusa. Nem mondjuk meg, mit hogyan csinálj! Az alkalmak során a közös játék és mentorunk segítsége által valódi kérdéseket tehetsz fel magadnak és valódi válaszokat találhatsz.

Humor és játék

A humor ösztönösen fakad belőlünk és ezt mások épülésére, fejlődésére szeretnénk használni. A humor oldja a stresszt, segít feloldódni, ez által lehetőséget ad arra, hogy bátrabban kipróbáljuk magunkat egy-egy szituációban. Játék közben elfeledkezünk magunkról és észre sem vesszük, hogy tanultunk valamit.

Azonnal beépíthető tapasztalatok

A mentor a színészek és a csoport résztvevőinek közreműködése és visszajelzései alapján, jobban elmélyülő gyakorlati tapasztalatot vihetsz haza. Az eljátszott helyzetek jobban megmaradnak, mint egy előadás, amit végig hallgatsz. Amit kipróbáltál játékból, az megerősíthet abban, hogy élesben is meg tudd tenni.

Kik tartják? 

Molnár-Kovács Éva, színésznő, az Attitűd Műhely alapítója, önismereti úton lévő...

Saját önismereti hiányom hajtott afelé, hogy próbáljam megfogalmazni magam. Ki vagyok, milyen családi mintákat hordozok, mi az, amin változtathatok és mit fogadjak el önmagamban. Nagyon szeretek játszani, különböző karakterekbe bújni és ez segít abban is, hogy jobban megértsek másokat.

Kovács Andrea, színésznő, az Attitűd Műhely társ alapítója, átépítés alatt....

Egy magánéleti krízishelyzet kapcsán kezdtem el foglalkozni önismerettel. Ezzel párhuzamosan fedeztük fel Évivel, hogy a színház, mint eszköz is alkalmas arra, hogy felhívjuk a figyelmet az önismeret fontosságára, illetve, hogy ezzel kapcsolatos tudást, tapasztalást, élményt közvetítsünk, és építsük egymást. Hiszem, hogy a humor gyógyító erővel bír.

Kosik Edina, személyiségfejlesztő mentor, lelkigondozó, coach és mediátor. Szenvedélyem a fejlődés, változás és a kapcsolatok segítése.

Múltamból, rossz tapasztalataimból és hozott hiányosságaimból adódó elakadásaim, fájdalmaim miatt kezdtem el kutatni az emberi működést, és eszközöket keresni ahhoz, hogy minél jobban érezzem magam a bőrömben. Ezen az úton számos nagyszerű módszerrel és tapasztalattal lettem gazdagabb. A színház, a tapasztalati tanulás és a humor olyan lehetőségeket nyújt, ami kitölti az elméleti tudás és a hatékony alkalmazás közötti űrt. Itt egy kicsit úgy lehetünk önmagunk, hogy közben játszunk és úgy játszhatunk, hogy közben komolyan önmagunkkal találkozunk.

Mitől különleges az Attitűd Műhely tréningje?

  • színház eszközei segítenek a játékos tanulásban
  • színész közreműködésével életszerűek a szituációk
  • improvizációs készségfejlesztés a helyzetgyakorlatok alatt
  • gyakorlás a leghatékonyabb eszköz a tanulásban
  • elmélet megvalósítása gyakorlatban
  • egyéni ritmus, mindenki abban fejlődik, ami neki nehezen megy
  • testbeszéd tudatosítása
  • empátia fejlesztése

Kezdés: 2020 November 14. Szombat (Ez az alkalom sajnos elmarad, de reméljük hamarosan újra lehetséges lesz a közösségi találkozás és újabb időpontot és kedvezményes részvételi díjat is tudunk biztosítani számotokra!)

Időtartam: A Műhelymunka teljes időtartama: 40 óra, összesen 10 alkalom. A találkozások havonta szombatonként 4 órában zajlanak. Minden alkalommal előreláthatólag, szombaton 15:00- 19:00 között fogunk dolgozni.

10 alkalmas Műhelysorozatunk témái:

1. Konfliktusaink                                                                  6. Szégyen

2. Empátia fejlesztés                                                            7. Harag

3. Stresszkezelés                                                                   8. Félelmeink

4. Játszmák nélkül                                                               9. Érzelmi intelligencia

5. Függőségeink                                                                    10. Kiégés


10 alkalmas sorozatunk, lehetőséget ad arra, hogy több témakörben is kipróbálhasd magad, ezáltal nagyobb rálátást kaphatsz saját működési mintáidra.

De ha csak 1-1 téma érdekel, akkor is várunk, itt helyed.

Sorozatunk első témája: Konfliktusaink

​​Helyszín: Budapest, XIII.ker. Radnóti Miklós utca 9. 

Létszám: A csoport 8 fő esetén indul el, maximum 15 fős lehet. A helyeket a jelentkezések sorrendjében töltjük fel.

Részvételi díj: A csoportfolyamat teljes díja alkalmanként 10.000 Ft

Kedvezmény: Október 31.-ig az első 8 jelentkező, 8000 Ft kedvezményes áron válthat jegyet.

Jelentkezés  

A csoportba jelentkezni írásban, az attitudmuhely@gmail.com e-mail címen lehet, melyben megküldjük a befizetési számlaszámot. A jelentkezés a befizetés után válik véglegessé.

Az alkalom előtt a felkészülést segítő anyagot küldünk ki, hogy a helyszínen már hatékonyabban tudjunk "játszani".

A vírushelyzet miatt, a változtatás jogát fenntartjuk.

Sajnos a november és decemberi alkalmak a        vírushelyzet miatt elmaradnak.